Tuesday, January 11, 2011

bapaku..

AWAS MOOD SEDIH

sambil aku menunggu kereta ambil kami aku ternampak seorang budak sekolah yang sebayah dengan adik bongsu ku si wida..rindu terasa dengan adik-adik ku, akak ku, abang ku, mak dan bapa ku, teringat gelagat adik-adik ku di rumah, rindunya YA ALLAH...hanya Engkau yang maha mengetahui..

terdetik hati ku untuk menghantar mesej dengan akak aku, saling berbalas sms dan bermula slot yang amat-amat sedih..

kak ani: tan ada satu berita, tapi ko jangan terkejut ya, dalam bulan 2 ni bapa mau balik kampung( oversea)

intan: bilik kampung??jadi bila bapa balik ld??

kak ani: baliknya aku tak pasti plak intan, tapi ko agak-agak la..jauh  tu..kata bapa dia rindu family nya di kampung..

bapa aku tak pernah balik kampung selepas dia berhijrah ke sabah, sebelum dia kahwin dengan mak aku sampai la sekarang baru timbul isu balik kampung ni..

apa yang aku fikirkan??aku habis study paling awal pun dalam bulan jun..YA ALLAH macam mana aku nak jumpa bapa aku sebelum dia balik kampung..semua negative di fikiran ku sekarang ni..mcm mna kalu bapa aku sakit kat sana??mcm mna kalu dia nak makan??siapa yang cucikan kain nya di sana??

pak kalau bapa tahu yang aku rindu sangat dengan bapa sekarang ni...bila lagi aku dapat jumpa bapa kalau bapa balik kampung sebelum aku balik..bapa kan mau tengok aku konvo..bapa tak nak ka tengok anak bapa berjaya depan mata bapa..

aku janji ya pak...kalau ALLAH izin aku berjaya dalam hidup ku, 1st benda yang aku akan buat ialah bagi senang bapa dan mak..bagi senang hidup kita, walaupun sekarang kita sudah cukup sempurna...aku nak bapa dan mak bangga dengan aku..walaupun aku anak yang degil di mata kamu ketahuilah aku sayang sangat dengan kamu...

pak mak, aku sentiasa nak mak dan pak bahagia..terbaik untuk mak dan bapa. terbaiklah untuk aku..aku tak kisah kalau jodoh ku bapa yang pilih asalkan bapa suka, dan aku pun akak suka..bapa senang dan aku pun akan senang..

YA ALLAH sekiranya Engkau izinkan bapa ku balik kampung sebelum aku berjumpa dengan nya, aku mohon  YA ALLAH..aku mohon tolong jaga bapa ku ya Allah, jauhkanlah kami ya Allah daripada anak-anak yang derhaka dan tidak ingat jasa-jasa orang tua nya ya Allah...itulah perkara yang hampa paling takut ya Allah..jauhkanlah ya Allah jauhkanlah..AMIN

No comments:

Post a Comment